*** STERILOVANÉ FEFERONKY ***

Nálev : 3 , 5 , 6 Koření : na 370-500 ml

1/2 lžič.hořčič.semínek                                                                                   

1 bobk.list

2 zrnka pepře

2 zrnka nového koření

1, feferonky krátce povaříme v osolené vodě a necháme je okapat.

2, sklenice naplníme feferonkami ( na dno dát koření)

3, zalijeme nálevem a

sterilujeme :

370-500 ml – 20 min. – 85 st.C  

***  KOZÍ  ( BERANÍ)   ROHY  ***

 

Velice doporučuji feferony – “ kozí (někdy též beraní) rohy” , ty jsou vysloveně vynikající a nenahraditelné ! (to je ovšem můj názor)

U kozích rohů(beraních) já vynechávám bod 1 – tj. povaření ! Je to daleko lepší, zkuste to !

Nálev :
   

                 
    4 l vody
                   1 l  octa
              350g pískového cukru
              150g soli
                50 tabletek sacharinu


Do sklenice na dno dáme:
               

                    1 lžička oleje
                    3 kuličky pepře
                    1 kuličku nového koření
                       bobkový list ( menší)
                 ½  lžičky hořčičného semínka


 

Příprava:
Vodu + ocet + cukr + sůl svaříme,přidáme sacharin - (ten začne dost šumět, pozor na něj )
 
Do sklenice dáme výše uvedené koření s olejem a na těsno do ní naskládáme (někdy nacpeme) Kozí (beraní-jak kdo chce tomu říkat )rohy. Zalijeme připraveným nálevem a

                    Sterilujeme :        30 min -  85 °C.

 

                                                   

jít na " seznam receptů , nebo na " celkový obsah " ?

Nebo na Deníček Vašich záznamů ?