** Třešně ve vlastní šťávě **

 

Třešně  zavařujeme do  patentních sklenic.  Očištěné vypeckujeme,

 

naplníme do  sklenic až po okraj,  aby mezi nimi bylo  co nejméně

 

vzduchu. Patentní sklenice dobře  uzavřeme a sterilujeme 25 minut

 

při  86stC. Jsou  dobré do  moučníků i  na jídlo,  místo čerstvého

 

ovoce.  Přidáním trochu  vody, oslazené  umělým sladidlem, můžeme

 

podávat jako kompot. Vypeckované třešně můžeme také v rendlíku na

 

plotně  odpařit  asi  na  polovinu  bez  přídavku  cukru.  Pak je

 

sterilujeme 25 minut při 90°C.

Třešně na použití do pečiva

1 kg vypeckovaných třešní, 50 g cukru.

Třešně  prosypeme   cukrem,  naplníme  do   sklenic  a  uzavřeme.

 

Sterilujeme 20 minut při 80°C.

 

 

jít na " seznam receptů ,

nebo na " celkový obsah " ?

Nebo na Deníček Vašich záznamů ?