** Třešně ve vlastní šťávě **
Třešně zavařujeme do patentních sklenic. Očištěné vypeckujeme,
naplníme do sklenic až po okraj, aby mezi nimi bylo co nejméně
vzduchu. Patentní sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme 25 minut
při 86stC. Jsou dobré do moučníků i na jídlo, místo čerstvého
ovoce. Přidáním trochu vody, oslazené umělým sladidlem, můžeme
podávat jako kompot. Vypeckované třešně můžeme také v rendlíku na
plotně odpařit asi na polovinu bez přídavku cukru. Pak je
sterilujeme 25 minut při 90°C.
Třešně na použití do pečiva
1 kg vypeckovaných třešní, 50 g cukru.
Třešně prosypeme cukrem, naplníme do sklenic a uzavřeme.
Sterilujeme 20 minut při 80°C.
jít na " seznam receptů ,
nebo na " celkový obsah " ?
Nebo na Deníček Vašich záznamů ?