*** PATIZONY S KŘENEM ***
Nálev : 2 , 3 , 5 , 6 … Koření : kromě toho co přísluší nálevu.
150 g křenu
2 zrnka pepře na sklenici
1 bobk.list
kopr(dle chuti,nemusí být)
cibule -//-
feferonka -//-
1, Patizony očistíme,zbavíme stopek (neloupáme a malé patizonky ani nekrájíme,jsou krásné ve sklenici !)
2, jemně postrouháme křen a jak patizony ukládáme do sklenice,prosypáváme je křenem.
3,
Sterilujeme :30 min. - 90 st.C
*** Patizony v sladkokyselém nálevu ***
Nálev svaříme z 2 litrů vody, 1/2 litru 8% octa, 8 dkg soli (3 lžíce),
15 dkg cukru (6 lžic vrchovatých) a 25 sacharinů.
Do každé 1 lt. sklenice přidáme kopr, křen, cibuli, mrkev, 3 ks pepře, 3 ks nové koření, 2 ks hřebíčku.
Uzavřeme a sterilujeme.
*** Pomazánka na topinky z patizonu ***
asi 1 velký patizon
2 dcl oleje
5 pol. lžic sojové omáčky
sůl
lžičku (kávovou) pálivé papriky
4 cibule
2 paličky česneku česneku
5 lžic worcestrové omáčky
2 lžíce sladké červené papriky
250 g rajského protlaku
Na olej dáme cibulku (nakráj.na drobno) a usmažíme do skelnata.
Pak přidáme Patizon a vše ostatní. Dusíme do konzistence,jakou chceme mít, není
nutné dlouho.
Sterilujeme : 20 min. - 90st.C
jít na " seznam receptů , nebo na " celkový obsah " ?
Nebo na Deníček Vašich záznamů ?