** Hroznový sirup (léčivý) **
Léčivé sirupy se ředí jako ovocné 1:5 až 1:8, je vhodné je dělat za studena.
 Na  1  kg  hroznové  šťávy  dáme  
1,5  kg  cukru a 5-7 g 
kyseliny
Na  1  kg  hroznové  šťávy  dáme  
1,5  kg  cukru a 5-7 g 
kyseliny
citrónové. Zpracujeme studenou nebo horkou cestou.
Používá se k osvěžení při nervové i tělesné vyčerpanosti
a k výživě ochablého svalstva při dně a revmatismu, silné ztrátě
krve a př horečnatých onemocněních. Za studena zpracovaný sirup
má vysoký obsah vitaminu C. Lékaři jej navíc přirovnávají
k mateřskému mléku pro vysoký obsah hroznového cukru.

jít na " seznam receptů , nebo na " celkový obsah " ?
Nebo na Deníček Vašich záznamů ?