*** STERILOVANÉ FEFERONKY ***
Nálev : 3 , 5 , 6 Koření : na 370-500 ml
1/2 lžič.hořčič.semínek
1 bobk.list
2 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
1, feferonky krátce povaříme v osolené vodě a necháme je okapat.
2, sklenice naplníme feferonkami ( na dno dát koření)
3, zalijeme nálevem a
sterilujeme :
370-500 ml – 20 min. – 85 st.C
*** KOZÍ ( BERANÍ) ROHY ***
Velice doporučuji feferony – “ kozí (někdy též beraní) rohy” , ty jsou vysloveně vynikající a nenahraditelné ! (to je ovšem můj názor)
U kozích rohů(beraních) já vynechávám bod 1 – tj. povaření ! Je to daleko lepší, zkuste to !
Nálev :
4 l vody
1 l octa
350g pískového cukru
150g soli
50 tabletek sacharinu
Do sklenice na dno dáme:
1 lžička oleje
3 kuličky pepře
1 kuličku nového koření
bobkový list ( menší)
½ lžičky hořčičného semínka
Příprava:
Vodu + ocet + cukr + sůl svaříme,přidáme sacharin - (ten začne dost
šumět, pozor na něj )
Do sklenice dáme výše uvedené koření s olejem a na těsno do ní naskládáme (někdy
nacpeme) Kozí (beraní-jak kdo chce tomu říkat )rohy. Zalijeme připraveným
nálevem a
Sterilujeme : 30 min - 85 °C.
jít na " seznam receptů , nebo na " celkový obsah " ?
Nebo na Deníček Vašich záznamů ?