** Hroznový sirup (léčivý) **

 

Léčivé sirupy se ředí jako ovocné  1:5 až 1:8, je vhodné je dělat za studena.

 

Na  1  kg  hroznové  šťávy  dáme  1,5  kg  cukru a 5-7 g kyseliny

 

citrónové. Zpracujeme studenou nebo horkou cestou.

Používá  se  k  osvěžení   při  nervové  i  tělesné  vyčerpanosti

 

a k výživě ochablého svalstva při  dně a revmatismu, silné ztrátě

 

krve a  př horečnatých onemocněních. Za  studena zpracovaný sirup

 

má  vysoký  obsah  vitaminu  C.  Lékaři  jej  navíc  přirovnávají

 

k mateřskému mléku pro vysoký obsah hroznového cukru.

jít na " seznam receptů , nebo na " celkový obsah " ?

Nebo na Deníček Vašich záznamů ?